FBE610 Dersi

1. FBE610 Bilimsel Araştırma Yöntemleri dersinin içeriğine nasıl ulaşabilirim?

Fen Bilimleri Enstitüsünün web sayfasında Anabilim Dalları menüsünden ders içeriğine ulaşabilirsiniz.

2. FBE610 dersinin tüm Yüksek Lisans öğrencileri için almış ve başarmış olmak zorunluluğu var mıdır?

2017-2018 bahar dönemi ve sonrasında kayıt yaptıran tüm Yüksek Lisans öğrencilerinin mezun olmak için FBE610 dersini almalı ve başarmalıdır.

3. FBE610 dersi her dönem açılan bir ders midir?

FBE610 dersi hem bahar döneminde hem de güz döneminde açılan bir derstir.

4. FBE610 dersinin tüm Doktora öğrencileri için almış ve başarmış olmak zorunluluğu var mıdır?

Bir öğrenci FBE610 dersini Yüksek Lisans yaparken almış ve başarmışsa bu dersi Doktora da tekrar almak zorunda değildir. Ancak Yüksek Lisansta alınıp başarılmamışsa, 2017-2018 bahar dönemi ve sonrasında kayıt yaptıran tüm Doktora öğrencileri için alınıp başarılma zorunluluğu vardır.

5. FBE610 dersi için yapılan etkinliklerin ara sınav ve genel sınavı etkileme durumu nedir?

FBE610 dersi için yapılan etkinliklerin ara sınava etkisi yoktur. Fakat genel sınava %40 etkisi vardır.

6. FBE610 dersinden geçme şartı nedir?

FBE610 dersi için Yüksek Lisans öğrencilerinin ara sınav ve genel sınav not ortalamalarının 65, Doktora öğrencilerinin ise ara sınav ve genel sınav not ortalamalarının 75 olma zorunluluğu vardır.

7. FBE610 dersi genel sınavından FF ile başarısız olan bir öğrenci için bütünleme sınavı var mıdır?

Evet vardır ve bütünleme sınavı genel sınav ile aynı koşullarda yapılmaktadır.

8. FBE610 dersi genel sınavından başarılı olan bir öğrenci bütünleme sınavına girebilir mi?

Genel sınav sonuçlandırmasından sonra notu DD, DC olan öğrenciler dışında başarılı olan öğrenciler bütünleme sınavına giremez.

9. FBE610 dersinden başarılı olmadan Yüksek Lisanstan mezun olunabilir mi?

FBE610 dersinden başarılı olmadan Yüksek Lisanstan mezun olmak mümkün değildir. İlk dört dönem FBE610 dersinden başarılı olamayan bir öğrencinin Yüksek Lisans ile ilişiği kesilir.

10. FBE610 dersi Yabancı Uyruklu öğrenciler için zorunlu mudur?

FBE610 dersi Yabancı Uyruklu öğrenciler dahil tüm öğrencilerimiz için zorunludur.

11. Yabancı Uyruklu öğrenciler FBE610 dersini hangi dilde almaktadırlar?

FBE610 dersi 2020-2021 bahar döneminden itibaren sadece Türkçe açılmaktadır. İngilizce açılma durumu söz konusu değildir.