Enstitünün Mesajı

Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü (FBE), 1983 yılından bugüne her geçen gün güçlenerek, çok büyük bir akademik kadro ile lisansüstü eğitime katkı sunmaktadır. FBE için lisansüstü eğitim, diğer üniversitelere öğretim üyesi yetiştirmek, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu konusunda uzman kadronun yetiştirilmesine katkı sunmak ve girişimci araştırmacılar yetiştirmek gibi birçok amaca hizmet etmektedir.

Enstitümüz, lisansüstü eğitimin paydaşlarına ihtiyaç duydukları her türlü bilgiyi ve desteği resmi internet sayfası üzerinden sunmaktadır. Kalite yönetim prensipleri doğrultusunda iletişim kanalı olarak e-posta kullanılmaktadır. E-posta ile gelen taleplere 24 saat içerisinde cevap verilerek, paydaş memnuniyetinin üst düzeyde kalmasının yanında personel mesai süresinin en etkin şekilde kullanılması sağlanmaktadır.

Enstitümüz, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini en etkili ve en üst düzeyde geliştirmeyi, fen, mühendislik, teknoloji ve sosyal alanlardaki hızlı gelişimler doğrultusunda araştırmalar yapmayı, üniversite-sanayi ortak tez çalışmalarını artırmayı ve nitelikli ulusal/uluslararası öğrenci sayısını artırmayı kendisine misyon olarak seçmiştir. Enstitümüz, lisansüstü çalışmalarında öğrencilerimizin işlerini kolaylaştırmanın, onlara zaman kazandırmanın ve destek olmanın en önemli ayağının dijitalleşme olduğunu farkındadır. Bu nedenle, mümkün olduğunca sunduğumuz hizmetleri, yazılım altyapısı ile desteklemek için sürekli çalışıyoruz. Kalite yönetim sistemini özümsemiş ve bilişim alt yapısını sürekli güçlendiren eğitim kurumlarının, başarılarına başarı katacağını biliyoruz, bunun için çok uzun yıllardır inançla çalıştık, çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.