FBE610 Dersi Ara Sınav ve Mazeret Sınavı DUYURUSU

Öncelikle tüm öğrencilerimize COVID-19 pandemi nedeniyle sağlıklı günler temenni eder uzaktan aldıkları derslerinde başarılar dileriz.

FBE610 Bilimsel Araştırma Yönetmeleri dersimizin 2019-2020 Bahar yarıyılında derslerin uzaktan öğretim yöntemleri ile yapılması ve pandemi tedbirlerinin devam etmesi nedeniyle dersin Ara Sınavı da uzaktan yöntemler ile yapılacaktır. Dönem sonu Genel Sınav ile ilgili açıklamalarımız Ramazan Bayramından sonra (Mayıs ayı sonunda) yine internet sitemizden ve sınavdan en az 15 gün önce duyurulacaktır.

ARA SINAV DEĞERLENDİRMESİ VE UYGULAMASI:

1. Dersin Kısa Sınavları ve Mazeret sınavı CAS-Blackboard sistemi üzerinde yürütülür.
  2. Ara Sınav, 3 kısa sınavın ortalaması olarak değerlendirilir. Her bir kısa sınavını başlatabilmesi için öğrenciye 5 gün süre verilir (Aşağıdaki takvimde verilen tarih aralıkları).
  3. Her bir kısa sınav süresi 30 dakikadır. Her kısa sınav için verilecek bu süre, aşağıdaki takvimde verilen 5 günlük tarih aralığı içinde öğrencinin sınavı başlatmasıyla başlar, internet bağlantısı sürdüğü sürece süre işler. Bağlantının kopması halinde de süre işlemeye devam eder ve sınav süresi içinde bağlantı sağlandığında sınava kalındığı yerden devam edilebilir. Sınav süresi bitiminde sınav kendiliğinden tamamlanır veya öğrenci kendi isteği ile süresinden önce sınavı tamamlar.
  4. Her bir kısa sınavda çoktan seçmeli 10 soru bulunacaktır.
  5. 1. ve 2. Kısa sınav soruları İstatistik ve Etik konuları dahil olarak hazırlanmıştır.
  6. 3. Kısa sınav ders notlarında bulunan son bölüm hariç tüm konuları kapsar.
  7. Mazeret sınavı en fazla 2 (iki) kısa sınav yerine geçer. 20 soru, 40 dakikadan oluşur ve tüm konuları kapsar. Bu nedenle, öğrencilerimizin en az bir kısa sınava katılmaları önemle tavsiye edilir. Enstitüye eposta ile (fenbilim@firat.edu.tr) mazeret bildiriminde bulunmayanların Mazeret Sınavı geçersiz sayılır.

Kısa Sınav ve Mazeret Sınav Takvimi

1. Kısa Sınav: 22-26 Nisan 2020
  2. Kısa Sınav: 06-10 Mayıs 2020
  3. Kısa Sınav: 13-17 Mayıs 2020

Mazeret Sınavı: 18-22 Mayıs 2020

Mazeret Sınavına katılmak isteyenlerin 11-17 Mayıs 2020 tarihleri arasından Enstitüye dilekçe mahiyetinde ve kısa sınavlara katılamamalarının gerekçelerini açıkça belirten bir eposta iletmeleri zorunludur. Aksi takdirde Mazeret sınavları geçersiz sayılacaktır.

Tüm Öğrencilerimize Sınavlarında Başarılar dileriz.